witam. chcialbym zapytac, czy do bandziora 600N z 2001 roku pasuja tarcze z nowszych modeli...np. z 2006 roku od bandita 650 z ABSem?
czy mozna zalozyc od bandita 1200ccm?
czy polecacie ewentualnie jakies zamienniki, ktore tansze i lepsze niz oryginal?
ewentualnie od jakich starszych modeli lub innych motocykli moglyby mi pasowac? mam plywajace, z otworami tworzacymi takie ukosne linie:)
dzieki za pomoc
zmierzylem suwmiarka, ale pomiar nie byl zbyt dokladny z przyczyn technicznych. srednica osadzenia 63-64 mm, sr. zew ok.290mm /wg katalogu sr osadzenia 64 mm, srednica zew. 290 mm/, rozstaw srub podobno zapisuje sie jako 5x 50 mm /lub 51 mm/. z danych technicznych to chyba byloby na tyle. mysle, ze jest to standardowa tarcza do bandita 600 z 2001
Witam, odgrzewam temacik, mam również problem z tarczami moje orginalne miały już 3,5 i przy hamowaniu słychać było stuk, więc po poszukiwaniach zdecydowałem się na zakup używek bo nowe np. EBC kosztowały około 1500zl za komplet.Więc znalazłem na allegro sprzedawca oczywiście mówił ze 0 luzów na nitach itp grubość 4,6mm jak sie okazało luzy są tarcza wygląda rzeczywiście na nie zjechaną pisał róznież ze maja 5,6mm i le ma nowa tarcza, czy luzy na nitach powinny być bo różne opinie słyszałem i czy te tarcze mam oddac stuki mi znikneły ??
dziękuje
http://www.bikebandit.com/product/10494 … 9&t=1&td=1 tu sa tansze:) jakbys sie decydowal zamowic, to daj znac...to moze tez sie skusze. ja kupilem jakies z anglii, uzywane, ale sie jeszcze zastanawiam, czy ich nie sprzedac a nie kupic nowych. bo te, ktore kupilem, maja 4,2iles milimetra mierzone suwmiarka elektroniczna...wiec sie zastanawiam, co zrobic. czy kupic nowiutkie, czy zalozyc te kupione z anglii, czy wreszcie nic nie robic, tylko jezdzic na zwichrowanej prawej i czuc, jak podczas hamowania drga kierownica:D
a Wy co myslicie? te 4,2 mm nadaja sie jeszcze do tego, zeby je zalozyc? w sumie do 3,5mm chyba mozna zejsc...skoro kolega machu tak zrobil...
Godfather
3,5 mm to poniżej wartości krytycznej, na tarczy jest podana granica 4mm - poniżej tego tarcza może pęknąć!