wpadlismy na pomysl aby wprowadzic na nasze forum taka, powiedzmy sobie, hierarchie
chcemy zeby ta ranga odzwierciedlala nie tylko ilosc postow napisanych na forum, ale takze stopien zaangazowania w sprawy klubowe.
pierwsze wiec pytanie do Was brzmi - czy jestescie za wprowadzeniem rang do naszego forum, czy raczej uwazacie ze to nie potrzebne, glupie itd.?
jesli zdecydujecie ze to fajna koncepcja jestescie proszeni o wypisywanie swoich pomyslow na nazwy kolejnych stopni na forum. dobrze by bylo jakby byly zwiazane z motocyklami, a do tego byly oryginalne i smieszne
czekam na Wasze pomysly
oj, jednak jestes maruda
trza isc z duchem czasu, wszedzie sa rangi
nieno, tak na powaznie, to ok. jeden glos przeciwko, co dalej ?
Godfather
UUU Czejen, coś nie przechodzi pomysł narazie ja się wstrzymuje od głosu - ale nie chodzi o podziały kto jest master a kto nie - raczej o to kto jest długo na forum i dość aktywnie się udziela - ale oczywiście nie musimy tego robić.
ja nie glosuje, ja pytam.
po co ? ano chociazby po to zeby bylo wiadomo do kogo sie zwrocic z ewentulna prosba, pomyslem.
i po to zeby sklonic forumowiczow do aktywnego udzialu w dyskusjach i pomocy przy organizacji.
narazie dosc malo osob sie udziela, a dobrze by bylo gdyby nasze forum konkretnie sie rozroslo
Czejen napisał:
... a dobrze by bylo gdyby nasze forum konkretnie sie rozroslo
Jasne, że tak, też bym tego chciał. Ale, czy uważasz, że rangi coś tu zmienią?
Ja napisałem postów od cholery, bo bardzo mi sie to forum podoba i fajnie mi sie z Wami gada. Ale za grosz sie nie znam, np. na mechanice. I co, pytać będziecie mnie, bo mam wyższą rangę?
nie, od mechaniki jest forum.
ale jakies male sprawy organizacyjne albo prosby mozna kierowac do konkretnych osob zeby nie zasmiecac forum.
po za tym, ja przeciez tylko pytam, nic nie narzucam
IMHO bez sensu . mają być lepsi i gorsi ? zaczną sie podziały, po co to komu? ten ma b4 ten b12,5 ten 100 postów ten 5 ?
Godfather
Może faktycznie to zły pomysł, w końcu tworzymy zamkniętą społecznośc - swego rodzaju grupę czy klub (oczywiście nie oficjalny) więc podziały są nam obce i ich nie chcemy. Co innego gdyby było to "publiczne", ogólne forum.
Czejen napisał:
ale jakies male sprawy organizacyjne albo prosby mozna kierowac do konkretnych osob zeby nie zasmiecac forum.
Przecież mamy Administratora, mamy Moderatorów (sam jesteś jednym z nich), potrzebne są nam jeszcze jakieś rangi?
no i wszystko jasne, nie chcemy to nie chcemy. w takim razie najlepiej bedzie jak usuniemy watek, nie ?
Godfather
Zostawie ten wątek jeszcze przez kilka dni, jeżeli nie będzie jakiegoś znacznego odzewu, że inni chcą takie coś zastosować to go zamknę, żeby pozostał dla "nowych" jako odpowiedź gdyby chcieli coś takiego wprowadzić
kurde, wiedzialem ze tak bedzie
otoz nie, nie obrazam sie - nie mam takiego nawyku.
ja nawet nie powiedzialem ze chce aby cokolwiek wprowadzac, to miala byc zwykla sonda a wyszlo tak jakbym probowal co narzucic.
widac juz ze jest to pomyl chybiony, wiec nie ma wiekszego sensu tylko Was - drogich forumowiczow denerwowac
Użytkownik
Dodam swoje trzy grosze, również jak większość kolegów którzy się wypowiedzieli w tym temacie uważam, że nie jest to dobry pomysł. Teraz jest ok, przy wprowadzeniu dodatkowego nazewnictwa (rangi - która zminia się wraz z ilością napisanych postów) za chwilę rozpoczął by się maraton postów na ilość. Po drugie ilość napisanych postów nie świadczy o tym, że ktoś zna się lepiej na tej czy innej rzeczy, więc lepiej zwracać się ogólnie na forum z zapytaniem w razie jakiegoś problemu.