Godfather
Nareszcie ktoś kto podziela moją opinię ) nie to, że olewam co mówicie ale przede wszystkim chce mieć obie jednakowe.
wieprz napisał:
Najlepiej kup używaną oryginalną nawet jak trafisz dopiero za 3 razem na prostą, to i tak wydasz tylko 600 zł.
Pozdrawiam.
no tak.., a jak nie trafisz ?
Godfather
Czejen, nie mów jakby wszyskie tarcze na rybku wtórnym były bo czołowych wypadkach
Godfather
No i cholera jasna mam problem bo w końcu udało mi się znaleść dobre tarcze (chyba ) bo z rocznika 2002 więc nowszego niż mój bandzior więc zużycia dużego mieć nie powinny tylko nie wiem którą wziąc
, a ze zdjęc coś wnioskować to ciężko. Jeden pisze ze tarcze mają po 5mm grubości (nówka chyba tyle ma lub nawet ciut mniej więc albo koleś mocno zaokrąglił wynik albo się nie zna i faktycznie są mało zużyte) a drugi mówi że 4,3 (w normie). Którą byście wybrali?
http://www.allegro.pl/item281801448_suz … _kolo.html <-ta za 150zł
czy
http://www.allegro.pl/item279986355_suz … locki.html <-ta za 180zł
malo widac na tych zdjeciach
ja bym mimo wszystko kupowal zamienniki i przestal sie martwic o tarcze juz na zawsze
masher1000 napisał:
Niestey nie, oryginalna tarcza suzuki tyle kosztuje bo sie dowiadywałem - zamienniki są po 400zł (te o których mowa to tylnie - ja mówie o przedniej - jest o wiele droższa) ale wtedy musiałbym zmienić obie bo nie będę jeździł z jedną inna z drugą inna poza tym co oryginalna to oryginalna a nie jakieś EBC. Nie mówie, że są złe ale jednak większe zaufanie mam do Suzuki
Czejen - na sztywno to jest w motorynce - tarcza pływająca musi pływać więc muszą byc pewne luzybo właśnie o to w niej chodzi żeby się dopasowywała tak jak u mnie tylko mnie drażni że troche mi "szura" (choć przejechałem tak 6 000km i w niczym to nie przeszkadza).
Nie mam nic przeciwko używkom pod warunkiem, że nie będzie z rozbitego moto - znalazłem gościa co ma częsci z motocykli, które np nie mają prawa do rejestracji (mam do niego zadzwonić za tydzien).
mo tez odzywaja sie chomiki w przednim kole ( tak na to mowie bo piszczy jak by tam chomik byl ) nie zawsze ale sa moze to to samo ? chociaz zrobilo mi sie to jak zmieniali mi opone . rozkrecalem kolo samrowalem wszytsko ale dalej to samo a najciekwsze jest to ze nie zawsze podejrzewam ze to naped predkosciomierza
Godfather
No i kupiłem, "podobno" 1600km przebiegu (komplet dwuch przednich). Stan igła, jak nówki podobno - to się okaże. Co prawda aż 500zł zapłaciłem no ale to i tak praktycznie cena jednego zamiennika firmy lucas więc już wole oryginalne. Będę więc miał do sprzedania moje - prawa jest w b.dobrym stanie, lewa delikatnie skrzywiona i troszkę szura - jakby ktoś potrzebował to dajcie znać.
Modern-Father
Zegar na ścianę sobie zrobi
Godfather
Ej, niezły pomysł :>
Zbanowany
Zawsze psu można porzucać na spacerze...
odgrzebuje stary temat...nie bede nowego watku dawal..
bo potrzebuje tarcze do swojego b400
doczytalem sie ze srednica tio 269mm
a w b600 290mm
czyli nie podpasują?
są inne i te 2 cm roznicy jesli są to nie przypasuja??
Godfather
Jak założysz za dużą tarczę ( o ile w ogóle śruby podpasują ) to nie założysz zacisku bo ustawnie zacisku dopasowane jest do wielkości tarczy.
w ogole pisza na necie w na roznych stronach ze u mnie w b4 jest 269mm a w b6 290mm
dzisiaj zmierzylem..jednak ma 290mm
wiec nie wiem czy błednie pokazuja..
w service manualu od tomka nie moge znalezc takiej informacji...niewiem gdzie moge szukac jeszcze no ale mierzylem dzisiaj i ma 290 mm wiec wyglada na to ze mam takie same tarcze jak w 600
Modern-Father
yoka po pierwsze jaki rocznik
Po drugie średnica to nie wszystko.Dochodzi rozstaw śrub głębokość osadzenia itp. itd.