Witam,
kupiłem suzuki gsf 400 bandit z 93r. i dałem go do mechanika on niby go naprawił wymienił świece, regulacje gaźników itp. ale w drodze powrotnej do domu motor znów został zalany i nie wiem w czym tkwi problem. Dałem teraz do innego mechanika i on twierdzi że to wina kabli od świec że dają mało prądu i znów grzebie w gaźnikach. Może przyczyna jest gdzie indziej?
Proszę Was o pomoc poprzednio zapłaciłem 500zł i gó** z tego
Modern-Father
Zrobiłeś podstawowy błąd.Powinieneś wrócić do tego mechanika niech patrzy co źle.Wziął kaskę przecież.
Teraz drugi mechanik musi zaczynać wszystko od nowa.
W czym problem
Może brudny zapchany filtr powietrza
Może wyrobione lub źle wyregulowane gaźniki
Może cewki
Może moduł
Może odpowietrzenie zbiornika
Może kranik
Może paliwo
Może lewe powietrze
Może przetarty kabel
Może,Może,Może etc.
Tysiące powodów.Coś więcej napisz.Odebrałeś było cacy .Przejechałeś 5-10-20 km i stanął/zaczął przerywać itd. Będzie łatwiej Nikt z nas nie jest wróżką
(Albo ja tego jeszcze nie wiem )

Traffic Circle Tamer
Ja jestem wróżką, obstawiam, że przejechał 23km.
Może syf w gaźnikach
przejechałem 16 km:) i zaczęły obroty spadać do 8 tys 8n tys było max i przy dojeżdżaniu do skrzyżowań jak redukowałem na 1 bieg to gasł ale później na wyższych obrotach szedł aż zdechł pod domem jak go odpaliłem to strzelił z rury ze 3 razy i zawołałem mechanika on go odpalił też strzeliło coś tam pomacał i mówi ze kable od świec i chyba zaworki w gaźnikach czy dysze.
popszedni mechanik czyścił kranik i przewody paliwowe ale czy bak to ja nie wiem i nie chcialem do niego go oddawac spowrtoem bo trzymał go ponad miesiąc i mial być gotowy i nic
poprzedni mechanik zna sie z obecnym
Ostatnio edytowany przez Masło (2009-05-27 20:41:59)
Ssanie Ci się nie zacięło? Sprawdź to, ew. obadaj skład mieszanki- iglice niżej i poziom paliwa może być za wysoki

ja jestem zielony więc nie wiem czy coś się nie zacielo dlatego dalem go do mechanika ale on sie juz z tym bawi 3 tyg a poprzedni ponad miesiac zaraz mi sie sezon skonczy... a te iglice to gdzie sa?
iglice są po kopułkami gaźników

ok dzięki za info jutro ma mechanik dzwonić czy maszyna będzie hulać jak nie to będę sprawdzać jak leci to co mówiliście... mam nadzieję że w końcu przewietrzę moje maleństwo:D trochę roboty z nim jest ale nie żałuje że go kupiłem mała ta bestia ale piękna:D
Mam pytanie czy jest ktoś z okolic Oświęcimia i może mi polecić jakiś warsztat motocyklowy? Bo z obecnym mechanikiem nie wytrzymam i go kiedyś zaj***ie.... ile można z gaźnikami robić miał być dzisiaj gotowy i dalej nie jest...
Witam jeszcze raz po konsultacjach z 3 mechanikami doszli do wniosku że to wina regulatora napięci i teraz moje pytanie czy musi być to dedykowany do tego modelu regulator czy może być uniwersalny? bo taki znalazłem na allegro
Regle masz uniwersalne - ale to nie tutaj leży przyczyna - nie miałby ładowania i byś go nie zakręcił albo ugotowałoby CI aku, a nie strzelałoby. Wg mnie przyczyna leży w układzie paliwowym, a (bez obrazy) znaleźli leszcza i chcą go skroić

ten regulator działa tylko przez chwile bo później się przegrzewa i jak załączę światła spadają obroty i zaczyna migać czasami lampa. To nie wiem już co jest źle gaźniki mam zrobione na glanc i nic się nie leje, zaworki w gaźnikach mam wymienione na nowe wyregulowane są i on jeździ tylko jak się zapali świata i jezdz i zaczyna się je***ać.
Wczoraj byłem u mechanika który buduje motory i on obstawia problemy z prądem. Mówił ze miał podobny przypadek że moto przerywało i zalewało przez spadki napięcia a strzały to mówił ze nagle do świec idzie więcej prądu i nagromadzone paliwo spala się i strzela... a to że mają leszcza to możliwe bo ja się nie znam ale ten drugi mechanik na pewno nie robi mnie w wała bo to kolega mojego wujka.
Ostatnio edytowany przez Masło (2009-05-31 17:02:57)
Skoro masz aż takie spadki napięcia to albo aku śmietnik na amen, albo masz zwarcie gdzieś.
Masz miernik? - zmierz napięcie na klemach przy 4-5 tys obr z i bez świateł

Nie mam mierników... mechanik ma wszystko pomierzyć a akumulator mam nówkę kupiłem go miesiąc temu bo był już słaby i myślałem że wszystko wróci do normy a tu kupa... innej przyczyny on nie widzi moduł zapłonowy mam sprawdzony i jest dobry, rozrząd itp. też, zostaje tylko prąd w poniedziałek lub we wtorek będę wiedział co jest źle to napisze, żeby było dla potomnych:)