Godfather
My już mamy od pół roku :P
Użytkownik
ok, ale czy jak sie zdecyduje na lancuch oryginalnie zakuty to czy jest taka mozliwosc ze bedzie za dlugi? bo znam taki przypadek tylko ze lancuch nie byl zakuwany
pzdr
Godfather
Jak kupisz łańcuch 112 ogniw i zębatki 15/44 bo taka jest seria do Bandita 1200 z 2004 to napewno nie będzie za krótki.
Użytkownik
wlasnie odebralem zestaw http://sklep.scigacz.pl/zestaw-napedowy … -7722.html jak by ktos potrzebowal to za 600 pln moge zamowic
pzdr
Modern-Father
Przepłaciłeś mój zestaw za niecałe 500 zł Ten sam łańcuch 112 ogniwek zębatki tej samej firmy.
Użytkownik
oj
Godfather
Tomek napisał:
Przepłaciłeś
mój zestaw za niecałe 500 zł Ten sam łańcuch 112 ogniwek zębatki tej samej firmy.
Niestety nie Tomku - my mamy X-Ringa, tutaj jest X2-Ring
według strony DID'a jest jeszcze bardziej wytrzymały i 530-stka jest do motocykli do 1300ccm
Użytkownik
wiec zrobilem dobry biznes? he
Modern-Father
masher1000 napisał:
Tomek napisał:
Przepłaciłeś
mój zestaw za niecałe 500 zł Ten sam łańcuch 112 ogniwek zębatki tej samej firmy.
Niestety nie Tomku - my mamy X-Ringa, tutaj jest X2-Ring
według strony DID'a jest jeszcze bardziej wytrzymały i 530-stka jest do motocykli do 1300ccm
http://didchain.com/xring1.gif
On ma lepszy
Dlaczego
Jak to mówią biednemu zawsze wiatr w oczy
PS.Żartuje oczywiście
Użytkownik
kto mi powie jak prostemu chlopu jak odkrecic mala zebatke?
Godfather
Robisz to zanim zdejmiesz stary łańcuch, wciskasz tylni hamulec (albo robi to ktoś bo samemu ciężko będąc po drugiej stronie motocykla ), a ty najpierw odkręcasz małą śrubkę, która jest w środku tej dużej, a potem tą większą. Jak zejdą to normalnie wyciągasz zębatkę i zakładasz nową.
Użytkownik
dodam tylko ze jak zdejmiesz zebatke to warto wyszczyscic ten syf co sie nazbieral pod deklem, zeby nowy zestaw mial tam czysto bo od tego jak bedziesz dbal o łancuch bedzie zalezec to ile na nim pojezdzisz. amen
Użytkownik
no dekiel juz zdjety, i wyczyszczone wszystko i mam przed soba imbus i jakis cos jeszcze,jakby jakas kontra ? i nie wiem co najpierw odkrecic
Godfather
Najpierw odkręcasz A, potem B - jak pisałem, na wciśniętym tylnym hamulcu bo Ci się będzie inaczej kręcić.