Ogłoszenie

UWAGA: 13.11.2009 - Nowe forum otwarte! Zapraszamy do rejestracji www.polishbanditcrew.pl

Przypominamy wszystkim użytkownikom PBC, że warunkiem niezbędnym do zatwierdzenia Waszego profilu do statusu Klubowicz PBC jest wpisanie daty urodzenia oraz miasta!!

Obecne forum pozostaje w opcji read-only (tylko do odczytu).

#121 2009-05-04 13:20:37

Mad Jaro

Użytkownik

9287670
Ujeżdżam: Niunię GSF600N 05'

Re: Przegrzanie silnika

kuba86bb napisał:

Chętnie bym sobie coś takiego zrobił tym bardziej że masz już gotowe programy schematy itp i pewnie jakoś bym sobie poradził, ale nie mam pływaka bo to rocznik '01 a zależy mi własnie przede wszystkim na poziomie paliwka i ewentualnie temp oleju ale w tym wypadku do pomiaru samego oleju wystarczy mi zwykły taki wkręcany termometr. No cóż ... jak moto wymienie to moze sie do Ciebie zgłosze

Wystarczy że zmienisz bak na bak z pływakiem puszczasz mu 5V i to co wraca przeliczasz na litry

My Bikes                                 Akwarystyka Słodkowodna
   "To, że nie Jesteś "kimś..."
    Nie znaczy, że Jesteś "nikim..."                   "Drugie hobby"

#122 2009-05-04 14:00:30

Tolinek

Iskierka

Ujeżdżam: B12N 2002'

Mad Jaro napisał:

Wystarczy że zmienisz bak na bak z pływakiem puszczasz mu 5V i to co wraca przeliczasz na litry

To tak w wielkim skrócie

#123 2009-05-04 14:20:00

kuba86bb

Użytkownik

1044582
Ujeżdżam: B6N '01

Tolinek napisał:

Mad Jaro napisał:

To tak w wielkim skrócie

zdaje sobie z tego sprawe ale w moim wypadku nie bedę się już bawił w takie zabiegi. Jak ostatnio policzyłem przy moim "spożywaniu" kilometrów na moto to gdzieś za rok o tej porze będę się już rozglądał za czymś nowszym (oczywiście jeżeli jeszcze fundusze pozwolą). Więc nie ma sensu bawić mi się w wymienianie baku
Ale na przyszłość dobrze wiedzieć kto ma takie schematy co po lekkich modyfikacjach też można w innym moto wykorzystać i co by sie zgłosić do niego w potrzebie.

#124 2009-05-04 14:44:38

przemir

Joker

Ujeżdżam: czarny 6.5S k6

to ja bym chcial temp oleju i bieg na ktorym jade

mega fajny pomysl - powaznie - nie zastanawiales sie zeby zebrac zamownie - platne z gory zeby nie zostac z reka w nocniku na taki gadzet?

#125 2009-08-10 19:16:35

Mandżur

Użytkownik

55523
Call me!
Ujeżdżam: Suzuki Bandit 650N K6

Witam:-) Mam pytanko z powodu tego, że to moja pierwsza przygoda z jednośladowcem. Mam Suzuki Bandit 650N z 2006r. Robiłem sobie nią 8(ki) dobre 45minut. Gdy chciałem pojechać i dałem na obroty suzi zgasł. A więc starter, odpalił przegazowałem do jakiś 4tyś. no i zgasł. I dupa za każdym razem tak samo. A wiec trochę postałem na ulicy po czym powróciłem na 1-2 do garażu. Dobrze, że 500m. Pytanie to czy możliwe to, że motorek się zagrzał bo wiatraka nie ma chłodnicy a termometru też nie mam więc nie znałem temperatury silnika???

#126 2009-08-10 19:22:44

krzysztofmielnik

Ojciec Moderator - Naczelny Baner PBC

2593112
Call me!
Ujeżdżam: XL1000V '00

Kolego Mandżur. Najpierw proszę przeczytać i zastosować się do tego:

Tu jest wzór: http://polishbanditcrew.pun.pl/viewtopic.php?id=2648
Tu regulamin: http://polishbanditcrew.pun.pl/viewtopic.php?id=55
Tu inne zasady: http://polishbanditcrew.pun.pl/viewtopic.php?id=1567

Dopiero potem będziemy udzielać odpowiedz, a poza tym warto prześledzić cały ten wątek.

Na razie zamykam.

Apetyt rośnie w miarę jeżdżenia

PBC gratulujemy Moderatorów.

Nowe forum otwarte! Zapraszamy do rejestracji www.polishbanditcrew.pl

Przypominamy wszystkim użytkownikom PBC, że warunkiem niezbędnym do zatwierdzenia Waszego profilu do statusu Klubowicz PBC jest wpisanie daty urodzenia oraz miasta!!

Obecne forum pozostaje w opcji read-only (tylko do odczytu).

Stopka forum

RSS