Witam znalazłem kilka tematów na temat zjechanych śrub ale nie znalazłem niczego podobnego do mojego gównianego przypadku;/
Wiec przejdę do rzeczy pewnego pięknego razu chciałem odkręcić sobie prawa owiewkę i jak na złość poprzedni właściciel zbyt mocno dokręcił śrubę i ja zjechał;/ i teraz nie wiem co zrobić dodam ze to jest śruba w bocznej części owiewki ta na środku na samym dole.Jedyna rzeczy jaka mi przychodzi do głowy to przyspawanie do niej jakiejś innej i wtedy spokojnie odkręcić a ze na chwile obecna nie mam takiej możliwości może znalazły by się inne środki na rozwiązanie sprawy. Gdyby ta śruba lekko wystawała to można było by ja potraktować młotkiem ale z okazji tego ze jest ona lekko wpuszczona w owiewkę ta opcja raczej odpada ;/ POMOCY!!!
nabij torxa, ew. nawierć i wykrętakiem potraktuj
Traffic Circle Tamer
Trzeba było podczepić się pod inny temat, a nie zakładać kolejny o śrubce, w każdym z tych tematów o śrubkach były sposoby na odkręcenie takiej śruby.
Powodzenia przy spawaniu śruby na owiewce.
Użytkownik
dawaj tak jak ja:) Młotek i jedziesz:P Tylko uważaj co by się nie zesmyknął
tak jak jw najłatwiejszym sosobem młotek ostry śrubokręt i nabijanie ale nabij mocno aby nie wyszczerbić główki pozniej bedziesz miał wiekszy problem z nabiciem
Użytkownik
Przykładasz najpierw najlepiej przecinak nacinasz lekko potem śrubokręt najlepiej tempy (tak to się pisze?) i walisz młotkiem
Dawit000 napisał:
Przykładasz najpierw najlepiej przecinak nacinasz lekko potem śrubokręt najlepiej tempy (tak to się pisze?) i walisz młotkiem
-tempa to moze byc pasta tempo TĘPY .. tak to siĘ pisze
siekierą tą owiewke
Użytkownik
no właśnie ę mi nie pasowało Ale niech będzie:)
Użytkownik
podobny problem miałem z imbusem który łączył chłodnice z przewodami.Współczuje, ja nawiercałem śróbkę
pozdro