PZU 78yl na rok, bez NW. Mam zwyzke za wiek (23lata) i 60% znizek.
Wiecie cos moze o tej opcji w PZU ubezpieczenia tylko od kradziezy? Na mojego starego Bandyte nie bede teraz kupowal, ale planuje zmienic na w miare nowy i juz 12 czy 12,5 takze jakby wyszlo niedrogo...
Ojciec Moderator - Naczelny Baner PBC
nie jestem pewien, ale OC poszło także do góry z powodu "podatku Religi" - czyli z polisy OC pokrywamy również koszty leczenia ofiar wypadków.
witam!
Ja za OC w PZU zaplacilem 204 zł. Zwyzka za wiek ponizej 26 roku zycia (chyba 50%). Moj pierwszy pojazd wiec zadnych znizek nie mialem. Tylko 10% za platnosc w calosci. W link 4 obliczyli mi na 196, wiec zadna roznica.
Pozdrawiam
Piotrek
Użytkownik
abadon napisał:
Przyszedł mi list z PZU, że mija mi polisa.Przysłali mi odrazu kwitek do zapłaty na poczcie a na nim cena 208 zł, zdziwiłem się że tak dużo, patrze wkurzony do starej polisy i tam jest 164zł. Nie wiem o co chodzi bo teoretycznie dostane od nich 10% za bez szkodową jazdę + 5% za przedłurzenie umowy. Wykonałem skąplikowane obliczenia 164 * 0.85 = 208 i doszedłem do sprzeczności.O co k... chodzi.
Gdzie Wy ubezpieczacie swoje sprzęty i przedewszystki za ile?
Ha u mnie podobna sytuacja ale jednak inna:
Wiedziałem że zbliża się koniec umowy więc sam polazłem do PZU, Pani zdziwiona że przychodzę bez papierka wydrukowała mi nową umowę mówiąc przy tym że powinienem nowa umowę dostać do domku. Ja jej na to że nie mieszkam tam gdzie jestem zameldowany więc przylazłem od tak o. Więc Pani mi ładnie podliczyła wszystko pięknie pierwsza zniżka w życiu bach z 176 OC+NW zrobiło się 161 OC+NW. Zapłaciłem i cheja.
Jakież było moje zdziwienie gdy dziś opróżniłem skrzynkę w miejscu gdzie jestem zameldowany. Otóż dostałem tam od PZU podobny kwiatek jak Abadon a dokładnie 192 zł.
Wychodzi więc na to że w PZU sami nie wiedzą jak te składki liczą i opłaca się pojechać osobiście i walczyć o swoje.
Pozdrawiam
Użytkownik
Niestety masz rację. Co agent to inna kwota, też się z tym spotkałem. Wydaje mi się że gdzie byś nie poszedł i nie ważne do jakiej firmy to i tak przepłacisz
to chyba jest tak ze agenci maja promocje typu im wiecej sprzeda ubezpieczeni tym on ma "taniej" (dostaje wieksza prowizje) czyli woli spuscic ci 10zl niz zebys poszedl do kogos innego -bo po pierwsze-zawsze cos zarobi a po drugie dolicza mu sie ze sprzedal wiecej-tak mi wydaje:)
egh mi narazie to nie grozi place to w maju ale bede uwaznie czytal i sprawdzal moje kwitki teraz/ll
Od nowego roku podatek Religi jest zniesiony - ja zaplacilem po poprzednim wlascicielu 90zl (kontynuacja) mial w hesti juz wypowwiedzialem umowe i zobacze ile mi nalicza ale to w marcu
kurwa ale macie tam fajnie..
ja tu za Bandziora 1200S - 778Euro za rok - tylko OC .. z wiadomych przyczyn
za B-Kinga 995E
porazka..
Dzisiaj płaciłem ubezpieczenie w PZU
OC 52 zł na cały rok
NW 37 zł (ubezpieczenie na 12000 zł)
Zniżki 60 % + 5 % za kontynuacje
jackRM napisał:
za B-Kinga 995E
porazka..
Fajnie?
To żart?
Ja zarabiam tutaj 500E na miesiąc
Czy to fajnie?
luzy napisał:
jackRM napisał:
za B-Kinga 995E
porazka..Fajnie?
To żart?
Ja zarabiam tutaj 500E na miesiąc
Czy to fajnie?
a ty tam jeszcze smigasz jak tu wszyscy odsniezaja podworka:D nie narzekaj jacku bo cie zjedza zaraz:D
Użytkownik
anarcho napisał:
abadon napisał:
Przyszedł mi list z PZU, że mija mi polisa.Przysłali mi odrazu kwitek do zapłaty na poczcie a na nim cena 208 zł, zdziwiłem się że tak dużo, patrze wkurzony do starej polisy i tam jest 164zł. Nie wiem o co chodzi bo teoretycznie dostane od nich 10% za bez szkodową jazdę + 5% za przedłurzenie umowy. Wykonałem skąplikowane obliczenia 164 * 0.85 = 208 i doszedłem do sprzeczności.O co k... chodzi.
Gdzie Wy ubezpieczacie swoje sprzęty i przedewszystki za ile?Ha u mnie podobna sytuacja ale jednak inna:
Wiedziałem że zbliża się koniec umowy więc sam polazłem do PZU, Pani zdziwiona że przychodzę bez papierka wydrukowała mi nową umowę mówiąc przy tym że powinienem nowa umowę dostać do domku. Ja jej na to że nie mieszkam tam gdzie jestem zameldowany więc przylazłem od tak o. Więc Pani mi ładnie podliczyła wszystko pięknie pierwsza zniżka w życiu bach z 176 OC+NW zrobiło się 161 OC+NW. Zapłaciłem i cheja.
Jakież było moje zdziwienie gdy dziś opróżniłem skrzynkę w miejscu gdzie jestem zameldowany. Otóż dostałem tam od PZU podobny kwiatek jak Abadon a dokładnie 192 zł.
Wychodzi więc na to że w PZU sami nie wiedzą jak te składki liczą i opłaca się pojechać osobiście i walczyć o swoje.
Pozdrawiam
Potwierdzam i zachęcam do jeżdzenia do agenta. Dziś dostałem kwitek za OC 153 zł, wybrałem się do PZU i mówię że chcę zapłacić za OC bo niedługo mi się kończy.Koleś do mnie ze powinienem dostać kwitek do domu, ja mu na to ze w domu jestem sporadycznie, po krótkich wyliczeniach stwierdza że mam do zapłaty 116 zł Czyli 153 - 116 = 37 zł co nam daje 8,2 litra 95 Pb. Ponad 100 km czystej przyjemności